США зробили важливу заяву до річниці Мінських угод

Читать на русском
Росія має виконувати свої зобов'язання, взяті в рамках домовленостей Мінського протоколу, й негайно припинити бойові дії на сході України.

Посольство США закликало Росію виконувати свої зобов'язання, взяті в межах домовленостей Мінського протоколу, й негайно припинити бойові дії на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що мирний план врегулювання ситуації на Донбасі буде реалізованоСказано 8 липня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Цього дня, чотири роки тому, було підписано Мінський протокол із метою встановлення миру в Східній Україні. Але бойові дії ніколи не припинялися, загрожуючи життю та добробуту невинних українців. Росія має виконувати свої зобов'язання й негайно припинити бойові дії», – йдеться в повідомленні американського посольства в Україні в Twitter.

Мінський протокол (Протокол за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи щодо спільних кроків, спрямованих на імплементацію мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна) був підписаний 5 вересня 2014 року в Мінську (Білорусь). Він передбачає припинення бойових дій на території Донецької та Луганської областей України.

Пізніше, 11-12 лютого 2015 року, була укладена Мінська угода (комплекс заходів із виконання Мінських угод). Документ узгодили керівники Німеччини, Франції, України, Росії у форматі «нормандської четвірки» й підписала Тристороння контактна група.

Нагадаємо, голова МЗС РФ Лавров заявив про безальтернативність Мінських домовленостей.

Президент Франції Еммануель Макрон закликав до їх виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: