Супрун розповіла, як захиститися від ботулізму

Читать на русском
Не варто вживати копчену, в'ялену або солону рибу, якщо ви не знаєте як її готували. Про це попередила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Не варто вживати копчену, в'ялену або солону рибу, якщо ви не знаєте як її готували.

Про це попередила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в соцмережі Facebook, пише «Слово і Діло».

«Найкращий спосіб захиститися - профілактика.Така риба могла бути заражена у природних умовах, до того ж, не проходила термічної обробки. З’ясувати чи в ній наявний токсин перед вживанням - неможливо!» - повідомляє Супрун.

Також в. о. міністра зазначила, що причиною отруєння ботулізмом можуть стати інші продукти домашнього консервування - м'ясо, риба, гриби, рідше - овочі. Якщо ці продукти були погано вимиті, неправильно або недостатньо термічно оброблені, транспортувалися або зберігалися неналежним чином - вони можуть стати причиною інфікування.

Супрун зазначила, що з початку року зафіксовано 8 смертей від ботулізму, найчастіше викликаного саме вживанням риби, придбаної на стихійному ринку чи в підземному переході, нагадавши, що отруєння токсином може викликати порушення зору, нечіткість мови, сухість у роті або м'язову слабкість. Також може підвищуватися температура, виникати біль у животі та загальна інфекційна інтоксикація.

Раніше Супрун порадила, як уберегтися від небезпечних бактерій.

Також в.о. міністра заявила, що кактуси не рятують від комп'ютерного випромінювання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: