У Супрун висловилися проти проведення шкільних лінійок

Читать на русском
Шкільні лінійки є небезпечними через те, що діти можуть втратити свідомість, отримати тепловий удар, опік шкіри чи навіть інфекцію, упевнені в МОЗ,

Міністерство охорони здоров’я України заявило, що шкільні лінійки є ризиком як для фізичного здоров’я дитини, так і для психологічного.

Як наголосили у відомстві, шкільні лінійки є небезпечними через те, що діти можуть втратити свідомість, отримати тепловий удар, опік шкіри чи навіть інфекцію, пише «Слово і Діло».

«У сонячну погоду дитина може отримати тепловий удар чи опік шкіри, знепритомніти, почати блювати, почуватись дезорієнтованою. Так само не додасть здоров’я стояння під дощем», - пояснили в МОЗ.

За даними медиків, найбільша активність небезпечних ультрафіолетових променів найчастіше припадає на час проведення шкільних лінійок (з 10 ранку до 4 дня). І лише 15 хвилин під їхнім прямим впливом в рази збільшує ризик виникнення раку шкіри та деяких порушень зору. При цьому тінь не забезпечує повного захисту від сонця.

Водночас у закритих приміщеннях підвищується ризик інфікування всіх дітей від однієї дитини, яка є джерелом інфекції. Погано вентильовані приміщення можуть призвести до втрати свідомості та інших порушень здоров’я.

Окрім того, як наголосили в МОЗ, шкільна лінійка, під час якої дітей змушують довго стояти та не рухатися серед натовпу незнайомців, провокує стрес, особливо у наймолодших.

«МОЗ України закликає місцеву владу, керівників шкіл, вчителів та батьків вберегти дітей та їх рідних від невиправданих ризиків», - наголосили у відомстві.

За даними міністерства, у розвинених країнах світу немає лінійок на 1 вересня.

Раніше повідомлялося, що українські першокласники почнуть навчання без підручників і друкованих зошитів.

Також в МОН розповіли, якими будуть шкільні канікули цьогоріч.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: