У Чехії хочуть спростити отримання громадянства для закарпатців

Читать на русском
Уряд Чехії розглядає закон, який дозволяє нащадкам чехословацьких мігрантів отримати чеське громадянство за спрощеною процедурою.

Уряд Чехії розглядає закон, який дозволяє нащадкам чехословацьких мігрантів отримати чеське громадянство за спрощеною процедурою.

Українцям роздають угорські паспорти. Чи можна створити «антиугорську коаліцію»У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти. Клімкін допустив висилку консула Угорщини.

Про це повідомляє Mukachevo.net із посиланням на прес-службу уряду Чехії, пише «Слово і Діло».

Якщо закон набуде чинності, претенденти на чеське громадянство зможуть його отримати на підставі документа, що підтверджує втрату чеського або чехословацького громадянства одним із батьків, або дідусем чи бабусею.

Це дозволяє багатьом закарпатцям претендувати на громадянство Чехії, оскільки Закарпаття під назвою Підкарпатська Русь входило до складу Чехословаччини із 1919 по 1938 роки.

Раніше повідомлялося про видачу українцям угорських паспортів в Береговому на Закарпатті. ЗМІ оприлюднили відео, таємно зняте в консульстві Угорщини, на якому новоспечені угорські громадяни під келих шампанського присягають на вірність Угорщині і отримують документи.

Також нагадаємо, що в МЗС відреагували на скандал із угорськими паспортами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: