Кримський татарин Чапух припинив голодування – Денісова

Читать на русском
Денісова уточнила, що вчора вранці Чапуху було настільки важко, що він не міг самостійно ходити. На зустріч з адвокатом чоловіка під руки виводили інші ув'язнені.

Заарештований російськими силовиками кримський татарин Асан Чапух через стрімке погіршення стану здоров'я припинив голодування.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила уповноважений Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова, пише «Слово і Діло».

У США петиція за звільнення Сенцова зібрала 100 тисяч голосів. Що далі?Петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів.

«Після шестиденного відмови від харчування і ненадання належного лікування, йому (Асану Чапуху, - ред.) стало ще гірше. Він припинив свій найжорсткіший і найскладніший з усіх протестів - голодування», - зазначила омбудсмен.

Денісова уточнила, що вчора вранці Чапуху було настільки важко, що він не міг самостійно ходити. На зустріч із адвокатом чоловіка під руки виводили інші ув'язнені.

«Зараз його стан здоров'я став ще гіршим», - підкреслила омбудсмен.

За словами Денісової, незважаючи на це, Чапуху так і не надали медичну допомогу.

«Навіть після моїх звернень до Уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової Асану так і не було надано медичної допомоги. Чекаю якнайшвидшої реакції і термінових дій МЗС РФ на ноту нашого МЗС», - написала омбудсмен.

При цьому вона додала, що вважає такі дії «навмисними, цілеспрямованими тортурами» кримськотатарського активіста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: