Денісова вимагає надати дані про здоров'я ув'язнених

Читать на русском
Вона зазначила, що Бекір Дегерменджи хворіє на астму та ішемічну хворобу серця, Асан Чапух переніс мікроінсульт, здоров'я Арсена Джеппарова погіршується сильним головним болем.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з проханням поінформувати про стан здоров'я Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших українських в'язнів.

Сенцова пропонують номінувати на Нобелівську премію. Чи матиме це ефект та чого чекає РФ?Колишній президент Польщі Лех Валенса висунув кандидатуру українського режисера Олега Сенцова, який голодує більш ніж 100 днів, на Нобелівську премію миру.

Про це вона в четвер, 30 серпня, написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«109 днів голодує Олег Сенцов. 165 - Володимир Балух. Стан їхнього здоров'я вже критичний. Викликає занепокоєння і стан здоров'я Бекіра Дегерменджи, Асана Чапуха і Арсена Джеппарова, котрі утримуються в Сімферопольському СІЗО», - написала Денисова.

Вона зазначила, що Бекір Дегерменджи хворіє на астму та ішемічну хворобу серця, Асан Чапух переніс мікроінсульт, здоров'я Арсена Джеппарова погіршується сильним головним болем, оніміння кінцівок і високий артеріальний тиск.

«Я звернулася до Уповноваженого РФ із прав людини Тетяни Москалькової з проханням поінформувати мене про актуальний стан їхнього здоров'я з наданням підтверджуючих медичних документів і сприяти їхньому терміновому забезпечення кваліфікованою медичною допомогою», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Москалькова відмовилася обговорювати в Мінську обмін російських громадян.

Також нагадаємо, Денісова відреагувала на фейк про звільнення Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: