У Бахчисараї знову проходять обшуки в кримських татар

Читать на русском
В анексованому Криму в Бахчисараї проходить обшук у будинку кримського татарина Османа Белялова.

В анексованому Криму в Бахчисараї проходить обшук у будинку кримського татарина Османа Белялова.

Про це йдеться в повідомленні групи «Кримська солідарність» на сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Стало відомо, що в Бахчисараї на вулмці Мойсеєва проходить обшук у будинку кримського татарина Белялова Османа Решатовича. На момент обшуку Османа вдома не було. Він виїжджав у справах до міста Сімферополя, але до місця призначення так і не доїхав. Зв'язку із ним наразі немає», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що біля будинку кримського татарина зараз стоять легкові машини, а також мікроавтобуси працівників силових структур РФ. Ведеться оперативна зйомка практично кожного, хто прийшов до будинку.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Крим оголосили тимчасово окупованою територією. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму та Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. РФ заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

Після анексії Криму Росією на півострові регулярно проходять обшуки та допити місцевого населення. Правозахисники характеризують це як «боротьбу з інакомисленням».

Нагадаємо, кримськотатарський активіст Чапух має намір оголосити голодовку.

Раніше стало відомо, що ФСБ затримала кримського татарина Мустафаєва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: