У Сімферополі вийшов на свободу кримськотатарський активіст

Читать на русском
У Сімферополі активіст Кримської солідарності Марлен Мустафаєв відбув 12 діб адмінарешту і вийшов на свободу.

У Сімферополі активіст «Кримської солідарності» Марлен Мустафаєв відбув 12 діб адмінарешту і вийшов на свободу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Крим.Реалії».

Повідомляється, що Мустафаєва зустрічали близько 20 кримських татар. Активіст подякував присутнім, та повідомив, що добре себе почуває.

За словами Мустафаєва, він так і не зрозумів, за який саме допис у соціальній мережі його засудили (репост відео 2014 року). Крім того, кримськотатарський активіст закликав інших активістів не боятися переслідувань.

«Такого роду тиск (адмінарешти - ред.) на стрімерів, людей, які займаються інформуванням, відбуватиметься і далі. Але нехай хлопці не бояться, роблять свою роботу і пам'ятають про відповідальність перед народом», – сказав Мустафаєв

Один з активістів, Різа Ізетов нагадав, що Марлен Мустафаєв «абсолютний рекордсмен по відбуванню діб (адмінарештів - ред.) за репост».

«Це боротьба з інакомисленням. Таким чином півкраїни за висловлювання в соцмережах можна посадити. Я радий, що Марлен вийшов, але в той же час мене переповнює і якесь обурення», – сказав Ізетов.

Нагадаємо, що 4 вересня підконтрольний Російській Федерації Київський районний суд Сімферополя заарештував на 12 діб кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва, у якого російські силовики провели обшук. За версією слідства, Мустафаєв у серпні 2014 року опублікував на своїй сторінці в Facebook пост з символікою організації «Хізб ут-Тахрір», яку визнали незаконною в Росії і анексованому нею Криму.

Нагадаємо, Федеральна служба виконання покарань РФ, яка діє в анексованому Криму, заперечила інформацію про те, що в СІЗО побили політв’язня Володимира Балуха.

Крім того, раніше, до Балуха не пустили адвоката.

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова вимагала негайно допустити її до політв'язня Володимира Балуха після інформації про його побиття.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: