Спійманий на хабарі чиновник КМДА відбувся штрафом

Читать на русском
Голова конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення вакантних посад керівників навчальних закладів Києва засуджений за отримання хабара.

Голова конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення вакантних посад керівників навчальних закладів Києва засуджений за отримання хабара.

Як пише «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Стало відомо, скільки хабарників затримали з початку рокуУ Генеральній прокуратурі оприлюднили статистику щодо кількості людей, притягнених до відповідальності за хабарництво.

Він уточнив, що чиновник засуджений Дарницьким райсудом Києва до максимальної міри покарання, передбаченої санкцією даної статті, а саме до штрафу 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Зазначається, що чиновник КМДА отримав 64,5 тисячі гривень хабара від претендента на заміщення вакантної посади директора однієї з гімназій міста Києва. Зокрема, він підписав протокол засідання конкурсної комісії, в якому було зазначено достатню кількість балів для подальшої рекомендації останнього на посаду директора гімназії.

Нагадаємо, в червні в Київській області на хабарі затримали посередника чиновника. В авто чоловіка знайшли дві тисячі доларів. З'ясувалося, що підозрюваний виступав посередником чиновника держкадастру Київщини, який вимагав та отримав від громадянина 3 тис. доларів США за реєстрацію двох земельних ділянок і проекту землеустрою на території однієї з сільських рад у Вишгородському районі.

Крім того, в Харкові на хабарі попався викладач коледжу. Його затримали одразу після отримання хабара. Учитель вимагав у студента гроші за сприяння в захисті дипломної роботи. Чоловік отримав хабар в 4000 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: