Суд заарештував «хабар» підозрюваного НАБУ судді з Черкас

Читать на русском
Столичний суд наклав арешт на вилучені під час затримання судді Апеляційного суду Черкаської області гроші.

Суд наклав арешт на 30 тисяч гривень, мобільний телефон та шорти судді Апеляційного суду Черкаської області Володимира Пономаренка, підозрюваного детективами НАБУ в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Агафонов за результатами розгляду клопотання Нацбюро, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ у своєму клопотанні розповідав, що Пономаренка підозрюють в одержанні неправомірної вигоди від громадянина Станіслава Дейнеги за вплив на ухвалення рішень суддями Соснівського районного суду міста Черкаси Юрієм Рябуха і Володимиром Калашником за непритягнення Дейнеги до адміністративної відповідальності.

У Бюро повідомили, що Національна поліція склала два адміністративні протоколи щодо Дейнеги за водіння в нетверезому вигляді, які пізніше були скеровані до Соснівського райсуду Черкас. Надалі система автоматичного розподілу справ визначила для розгляду цих протоколів суддів Рябуха і Калашника.

Після чого, Дейнега звернувся до свого знайомого за юридичною консультацією. Цей невідомий познайомив його з суддею Пономаренком. Під час зустрічі наодинці підозрюваний вимагав від Дейнеги 30 тисяч для уникнення адмінвідповідальності останнього. На черговій зустрічі Пономаренко розповів Дейнезі, що знає суддів, які розглядатимуть його адмінпротоколи і повідомив йому дату передачі грошей.

Надалі підозрюваний суддя подзвонив голові Соснівського райсуду Черкас Аллі Чечот і наполягав на зустрічі з суддями Рябухом і Калашником для розмови з ними про судові засідання щодо Дейнеги. 27 серпня він особисто зустрівся з Чечот і знову наполіг на зустрічі. Того ж дня Пономаренка затримали. В ході обшуку у судді були вилучені 30 тисяч гривень, які були ідентифіковані як предмет неправомірної вигоди. Також у підозрюваного вилучили мобільний телефон Lenovo і джинсові шорти, в які він був одягнений під час затримання. Швидше за все, Пономаренко поклав неправомірну вигоду в шорти і на них могли залишитися сліди скоєння кримінального злочину.

Крім того, Пономаренко під час затримання заявив, що дійсно отримав ці гроші від Дейнеги, щоправда в якості позики. Водночас, він не зміг назвати конкретні обставини при яких її позичав.

Детектив НАБУ просив суд накласти арешт на 30 тисяч гривень, телефон Lenovo і джинсові шорти. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ викрило на хабарі суддю Апеляційного суду Черкаської області Пономаренка. Пізніше, Бюро повідомило йому про підозру.

Також суддю Пономаренка відсторонили від правосуддя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: