За отримання хабара затримані працівники ВНЗ у трьох областях

Читать на русском
Силовики провели затримання в Черкаській, Сумській та Одеській областях. Суми хабарів коливалися від п'яти тисяч гривень до п'яти тисяч доларів.

Працівники територіальних управлінь захисту економіки Національної поліції України затримали працівників вищих навчальних закладів Черкаської, Сумської та Одеської областей під час отримання ними хабарів.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили в прес-служба Нацполіції в четвер, 19 липня.

Олексій ГончаренкоНародний депутат України
Гончаренко пообіцяв підтримувати законопроект введення "провокації" хабаряСказано 4 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

За даними правоохоронців, в Одесі декан і завідувач лабораторією Національної музичної академії імені А. В. Нежданової вимагали від трьох абітурієнтів $5 тисяч. За це вони обіцяли допомогти абітурієнтам зі вступом до навчального закладу.

Фігурантів затримали при отриманні хабаря. Крім $5 тисяч хабаря, слідчі вилучили чотири конверти з прізвищами інших абітурієнтів. У конвертах загалом було $2,6 тисячі та 2,5 тисячі гривень.

У Черкаській області за успішну здачу вступних іспитів декан одного з інститутів вимагав від абітурієнта більш ніж п'ять тисяч гривень. Його затримали працівники управління захисту економіки Нацполіції Черкаської області.

У Сумській області заступник ректора вишу вимагав за вирішення аналогічного питання 10 тисяч гривень. Він був затриманий при отриманні першої частини хабара в 2 тисячі грн.

Щодо затриманих порушено кримінальні впровадження, їм загрожує тюремний термін від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років із конфіскацією майна. Правоохоронці встановлюють інші факти отримання хабарів працівниками вишів.

Раніше силовики затримали й оголосили підозру в отриманні хабара завідувачу та доценту однієї з кафедр Черкаського державного технологічного університету.

Також мера міста Сколе спіймали на хабарі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: