Суд таки повернув закордонний паспорт директору ЛБТЗ

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив повернути керівнику ЛБТЗ закордонний паспорт, щоб той відвідував родичів за кордоном.

Підозрюваному детективами НАБУ в розкраданні коштів директору Львівського бронетанкового заводу Роману Тимківу повернули закордонний паспорт.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Тимківа просив змінити запобіжний захід його клієнта в частині розміру застави – зменшити з 2 мільйонів до 297,8 тисячі гривень. Також захист клопотав про скасування обов'язка директора ЛБТЗ здавати на зберігання закордонні паспорти.

Своєю чергою прокурор САП просив суд не задовольняти це клопотання, вказавши, що пред'явлена підозра є обґрунтованою, а ризики, на які посилається сторона обвинувачення при обранні запобіжного заходу, не зменшилися.

Вислухавши обидві сторони, суддя ухвалив рішення задовольнити клопотання частково. Суд вирішив повернути закордонний паспорт Тимківу, проте залишив розмір застави в 2 млн грн. Суддя зазначив, що підставою для повернення паспортів директору ЛБТЗ є той факт, що колишня його дружина разом із дочкою проживають у Відні.

Нагадаємо, суд передав арештоване майно директора ЛБТЗ в управління АРМА.

Раніше суддя продовжив відсторонення Тимківа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: