Міноборони виграло позов до ЛБТЗ за поставлені не нові двигуни

Читать на русском
Минестерство оборони через позов домоглося штрафу з ЛБТЗ за виготовлені не нові двигуни в 2015 році.

Міністерство оборони України виграло позов до Львівського бронетанкового заводу на стягнення 5,17 мільйона гривень з підприємства за поставлені не нові двигуни, які є предметом розслідування детективів НАБУ.

Таке рішення ухвалив Господарський суд міста Києва кілька тижнів тому, повідомляє «Слово і Діло».

Позовні вимоги Міноборони були мотивовані тим, що відповідно до умов укладеного договору з ЛБТЗ підприємство мало поставити 40 одиниць двигунів. За умовами договору продукція мала бути новою й такою, що не була в експлуатації, мати відповідні сертифікати якості та відповідати конструкторській (технологічній) документації на її виготовлення. За порушення умов договору про комплектність, якість продукції постачальник несе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 20% від вартості неякісної продукції.

Після приймання продукції, проведення перевірки двигунів на відповідність умов договору замовником було виявлено, що поставлена ​​продукція в кількості 38 одиниць уже була застосована й належить до другої категорії, тобто відповідачем поставлений товар неналежної якості, що стало підставою для звернення з позовом і нарахування штрафних санкцій у заявленому розмірі. Зазначений факт доведений і в кримінальному провадженні НАБУ в результаті проведеної експертизи.

Суд задовольнив позовні вимоги й постановив стягнути з ЛБТЗ 5,17 млн ​​грн штрафу та 77 520 грн судового збору.

Нагадаємо, суд передав арештоване майно директора ЛБТЗ Романа Тимківа в управління АРМА.

Раніше суд продовжив відсторонення Тимківа від посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: