Обвинувачені у справі ЛБТЗ просили передати справу до Печерського суду

Читать на русском
Адвокат одного з обвинувачених у справі Львівського бронетанкового заводу хотів передати справу до Печерського суду.

Суд відмовив адвокату одного з обвинувачених у розтраті коштів Міністерства оборони в передачі справи Львівського бронетанкового заводу із Солом'янського до Печерського районного суду міста Києва.

Таке рішення ухвалила колегія Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат одного з обвинувачених подав клопотання про вирішення питання про скерування матеріалів кримінального провадження з Солом'янського райсуду Києва до Печерського. На його думку, ця справа надійшла до суду з порушенням правил територіальної підсудності, оскільки розтрата грошових коштів посадовими особами Департаменту фінансів Міністерства оборони України та Міноборони відбулася саме в Печерському районі Києва, а тому підлягає надсиланню до Печерського суду.

Вислухавши доводи адвоката, колегія суддів назвала його твердження безпідставними, оскільки обставини не засновані на даних, викладених в обвинувальному акті. Ба більше, захисник не має інших аргументів про передачу справи за підсудністю. Таким чином, судді відмовили в задоволенні клопотання.

Нагадаємо, суд відклав підготовче засідання в справі ЛБТЗ.

Раніше підозрюваного НАБУ директора ЛБТЗ Романа Тимківа звільнили з посади.

Як відомо, САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі ЛБТЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: