Підозрюваного НАБУ директора ЛБТЗ звільнили з посади

Читать на русском
Роман Тимків звільнений із посади директора державного підприємства Львівський бронетанковий завод.

Роман Тимків звільнений із посади директора державного підприємства «Львівський бронетанковий завод».

Як пише «Слово і Діло», відповідний наказ сьогодні, 28 серпня, підписав генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін.

Керівництво Львівського бронетанкового заводу та «шишок» ЗСУ затримали за корупційні схемиПід час досудового розслідування встановили, що військові, працівники заводу та засновник ТОВ через фіктивні фірми закуповували запасні частини та комплектуючі для бронетанкового озброєння й техніки.

Романом Тимківим під час керівництва підприємством були допущені неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки. У зв'язку з цим ДП «Львівський бронетанковий завод» рішенням суду зобов'язане сплатити на користь замовника штрафні санкції.

Згідно з умовами контракту, укладеного з Романом Тимківим як керівником підприємства, він відповідає за якісне виконання замовлень, недотримання цього є підставою для дострокового розірвання трудових відносин.

Зазначимо, що влітку 2017 року Роман Тимків на підставі ухвали слідчого судді був відсторонений від виконання обов'язків директора «Львівського бронетанкового заводу», що відповідно до норм законодавства унеможливило його звільнення до закінчення терміну дії відсторонення.

Нагадаємо, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали 5 осіб, причетних до махінацій із закупівлями двигунів для танків ДП «Львівський бронетанковий завод», у тому числі директора заводу та його заступника.

Посадові особи ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ в змові зі службовими особами ДП «Львівський бронетанковий завод», засновником ТОВ та за участю фірм з ознаками фіктивності розробили й реалізували корупційну схему із закупівлі запасних частин і комплектуючих до бронетанкового озброєння та техніки. Таким чином, була здійснена розтрат бюджетних коштів у 2015 році на суму 28,5 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: