Справа Труханова: НАБУ розслідує купівлю колишнього аеродрому «Застава»

Читать на русском
Крім купівлі за завищеними цінами будівлі збанкрутілого заводу Одеською мерією, Антикорупційне бюро також вивчає придбання старого аеродрому.
Геннадій Трухановфото: «Слово і Діло»

У рамках розслідування розтрати чиновниками Одеської міської ради 185 мільйонів гривень на купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» детективи НАБУ також перевіряють епізод з придбанням колишнього аеродрому «Застава» в 2016 році.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 21 вересня 2016 року Одеська міськрада ухвалила рішення про купівлю будинків і споруд, розташованих за адресою Тираспольське шосе, 22-г в Одесі за майже 147 мільйонів гривень. Зазначена нерухомість колишнього аеродрому «Застава» належала ТОВ «Авіакомпанія «Одеса», яка давно перебувала в стані банкрутства. Разом із будівлями і спорудами в оціночну вартість увійшла і земля навколо аеродрому, однак вона в користування або у власність Одеської міськради не передавалася. Оцінку проводила консалтингова компанія «Бюро оцінки Стефанович».

Детективи НАБУ підозрюють, що чиновники Одеської мерії за попередньою змовою заволоділи бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Зазначається, що після отримання грошей авіакомпанія «Одеса» 30 вересня перерахувала майже 146 млн грн на рахунок ТОВ «Ньюс Йорк Корпорейшн» за договором, укладеним 28 вересня, тобто через тиждень після згоди Одеської міськради на покупку нерухомості колишнього аеродрому «Застава». Зазначене ТОВ перевело гроші на рахунки ще двох фірм у банку ПУМБ.

У Бюро просили надати доступ до інформації по зазначеними банківськими рахунками. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, у НАБУ показали схему розкрадання коштів Одеської міськради.

Раніше суд відновив арешт грошей, які фігурують у справі Труханова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: