ВРП відсторонила суддю, яка двічі знімала арешт із «грошей Труханова»

Читать на русском
Вища рада правосуддя розгляне подання на звільнення скандальної судді Солом'янського райсуду.
Людмила Кізюн

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю Солом'янського районного суду міста Києва Людмилу Кізюн, щодо якої НАБУ і САП подали скаргу на два рішення про зняття арешту з грошей у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Відсторонення відбулося автоматично на підставі рішення Третьої дисциплінарної палати ВСП, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу органу.

У ВРП зазначили, що в разі ухвалення органом, який розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до служителя Феміди дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади.

Так, 1 серпня Третя дисциплінарна палата ВРП розглянула скаргу НАБУ, САП та інших на суддю Кізюн і ухвалила рішення притягнути її до відповідальності. У ВРП вирішили застосувати до Кізюн дисциплінарне стягнення у вигляді внесення подання про звільнення її з посади судді. Зазначене подання може бути задоволене Вищою радою правосуддя на засіданні, а доти суддя буде відсторонена. Також ВОП може скасувати рішення палати про притягнення Кізюн до відповідальності.

Нагадаємо, ВРП взяла до розгляду скаргу НАБУ на суддю, яка зняла арешт із «грошей Труханова».

Раніше у справі Труханова підозрюваній НАБУ фірмі повернули майже 100 мільйонів гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: