Журналісти запустили флешмоб із запитаннями до Луценка

Читать на русском

Українські журналісти запустили флешмоб з розсилки запитів до Генпрокуратури з питаннями про доступ до телефонів колег.

Журналісти вже понад 15 видань відправили інформаційні запити до Генеральної прокуратури про рішення Європейського суду з прав людини за скаргою журналістки Наталки Седлецької і запустили у Facebook флешмоб із умовною назвою #Луценкодайвідповідь.

Журналісти запитали, як генеральний прокурор Юрій Луценко планує виконувати рішення ЄСПЛ за скаргою Седлецької та запитали, чи слідство вже отримало від оператора дані з її телефону, а також з телефону журналістки Христини Бердинських.

Журналісти публікують перелік із шістьох запитань до Луценка щодо цієї ситуації. Такі ж запитання генеральний прокурор отримав в офіційних інформаційних запитах від редакцій, надісланих до ГПУ.

Запити вже надіслали журналісти видань «Українська правда», «Цензор.НЕТ», «Слово і Діло», «Слідство.інфо», Kyiv Post, Bihus.info, телеканалів «UA:Перший», «UA: Крим» та «24», журналу «Новое время», «Громадського телебачення», «Радіо Свобода», «Громадського радіо», програми «Вікна-новини» (СТБ), Медійної ініціатива за права людини, бюро журналістських розслідувань «Свідомо», ІА «Центр журналістських розслідувань».

Згідно із законом «Про доступ до публічної інформації», відповідь на інформаційний запит журналістам має надійти упродовж п'яти робочих днів.

19 вересня прес-секретар генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила, що ГПУ отримала лист ЄСПЛ у справі Наталки Седлецької, але поки що не коментує рішення.

Раніше головний редактор проекту «Схеми» обговорила з послом США загрози свободи слова в Україні.

Нагадаємо, «Слово і Діло» збирало реакцію користувачів соцмереж на доступ ГПУ до телефону Седлецької.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: