Категорично це заперечую: Луценко щодо прослуховування Седлецької

Читать на русском
За словами Луценка, слідство запросило доступ до телефону Седлецької для того, щоб визначити дату зустрічі з директором НАБУ Ситником.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заперечує прослуховування телефону головного редактора програми «Схеми» Наталії Седлецької та інших журналістів у слідстві в справі про розголошення таємниці досудового розслідування директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником до відповідного рішення суду.

Про це він заявив у інтерв'ю «Цензор.НЕТ», пише «Слово і Діло».

За словами Луценка, слідство запросило доступ до телефону Седлецької для того, щоб визначити дату зустрічі з директором НАБУ Ситником, під час якої він зачитав журналістам матеріали справи щодо прокурора Костянтина Кулика, зокрема розшифровку розмов його цивільної дружини.

При цьому генпрокурор підкреслив, що інформація на серверах «Київстару» не належить самому оператору, й для того, щоб повідомити слідству місцеперебування клієнта, оператор має використовувати 14 параметрів інформації, що в них зберігається.

«Тому суд має дозволити їм використовувати ці 14 параметрів, у тому числі MMS, SMS і все інше, для видачі нам відповіді лише на одне питання: час і місце. Тому рішення суду таке, як є; інакше відповісти на питання технічно неможливо», – пояснив Луценко.

Він зазначив, що в межах цього судового рішення слідство просить від «Київстару» лише одного: час перебування в конкретній «соті» протягом 17 місяців.

«Де за цей час були журналісти, крім цього місця, нас не цікавить. Я також категорично заперечую, що ми вже когось слухали, а зараз нібито лише хочемо це легалізувати. Слідство не цікавить нічого з їхньої журналістської діяльності, лише дата перебування в приміщенні, де сталося розголошення негласних слідчих дій», – додав Луценко.

4 вересня редакція програми антикорупційних розслідувань «Схеми» заявила, що Генпрокуратура отримала доступ до інформації телефону головного редактора програми Наталії Седлецької.

Раніше стало відомо, що Луценко запрошував Седлецьку на закриту зустріч.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: