Звернення Порошенка до Верховної Ради: онлайн-трансляція

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко розповість в парламенті про ключові завдання внутрішньої і зовнішньої політики країни.

У четвер, 20 вересня, президент Петро Порошенко виступає в Раді з щорічним посланням.

«Слово і Діло» веде онлайн-трансляцію виступу Порошенка.

Послання Президента України до Верховної Ради УкраїниАдміністрація Президента України

Порошенко прибув в Раду, почав свій виступ.

Під Радою зібралися націоналісти на підтримку ветеранів АТО -іноземних громадян, які воювали за Україну. Вимагають прийняти законопроект №3433 авторства Андрія Білецького, Олега Петренка і Ігоря Луценка, що стосується спрощеної процедури отримання українського громадянства для воїнів АТО (# ОСС) -іноземців і міграційну амністію.

Тим часом, під Радою зібралися родичі важкохворих українців. Вони вимагають фінансування програми лікування важкохворих пацієнтів за кордоном. За їх словами, відповідний законопроект №8035 у порядку денному, але на бюджетному комітеті його вирішили не виносити.

Депутати вже збираються у Верховній Раді, роздають інтерв'ю. Виступ президента Петра Порошенка запланований на 10:30 ранку.

Спочатку повідомлялося, що президент виступить в Раді у вівторок, 18 вересня, але пізніше його послання перенесли на четвер, 20 вересня.

За словами представника президента у ВР Ірини Луценко, у четвер депутатам також запропонують внести зміни до Конституції щодо зовнішньополітичного курсу в ЄС-НАТО і розглянути обмеження депутатської недоторканності.

Як повідомлялося, за підготовку послання Порошенка до Ради 2018 буде відповідати глава Адміністрації президента Ігор Райнін. Президент також доручив окремо створити робочу групу з підготовки документа.

У минулому році президент Петро Порошенко виступав у парламенті 7 вересня. Тоді його виступ у Раді тривав майже дві години.

Традиційно президент багато говорив про безвізовий режим, а також незворотність курсу країни в ЄС і НАТО. При цьому гарант не виключив, що може ініціювати референдум із цих питань.

У посланні до Ради 7 вересня 2017 року президент не робив головний акцент на питанні війни на Донбасі. Крім того, він не згадав у своїй промові про повернення Михайла Саакашвілі в Україну і про протести водіїв на евробляхах, які на той час були одними з головних медійних подій.

В черговий раз Порошенко виступив проти проведення дострокових виборів, а також закликав Раду внести зміни до Конституції і скасувати депутатську недоторканність. Окрему увагу президент приділив скандальному земельному питанню, вимагаючи дозволити продаж сільськогосподарських земель.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: