Порошенко дав нову обіцянку щодо зарплати військових

Читать на русском
Президент пообіцяв збільшення розміру зарплати військовослужбовців з нового року. Фінансування армії буде збільшено майже в три рази.

Президент Петро Порошенко пообіцяв збільшення розміру зарплати військовослужбовців із січня 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», фінансування армії збільшено майже втричі, заявив він в інтерв'ю телеканалу Громадське телебачення в Кропивницькому, передає в понеділок, 17 вересня, прес-служба голови держави.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що у 2019 році зарплата військових збільшиться на 30%Сказано 14 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

За словами президента, вже були представлені нові показники державного бюджету, які розглядалися на засіданні Ради національної безпеки й оборони. Таким чином, за результатами засідання РНБО були зроблені необхідні доручення Кабінету міністрів.

«Я підписав свою вимогу, що у нас на сьогодні рівень оплати праці, рівень грошового забезпечення українського воїна повинен бути вище середньої заробітної плати в промисловості. І, за моїм наполяганням, у Збройних силах України солдат повинен з 1 січня отримуватимуть не менше 10 тис. гривень», - розповів глава держави.

Нагадаємо, що в проекті держбюджету на 2019 рік на оборонну сферу закладено 209,5 млрд гривень.

Раніше в РНБО заявляли, що оборонний бюджет на наступний рік складе 200 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: