Полторак прокоментував «докази» Росії по МН17

Читать на русском
Полторак назвав фейком заяви Міноборони Росії щодо причетності України до збиття літака Боїнг МН17 у 2014 році.

Міністр оборони Степан Полторак назвав фейком заяви Міноборони Росії щодо причетності України до збиття літака Боїнг МН17 у 2014 році.

Про це він сказав під час спільного брифінгу із держсекретарем з питань оборони Великої Британії Гевіном Александером Вільямсоном, пише «Слово і Діло».

Катастрофа «Боїнга» MH17: офіційна версія слідчої групи«Слово і Діло» підготувало інфографіку за офіційними даними слідчої групи щодо катастрофи Boeing MH17.

Він вважає, що «черговий фейк РФ» свідчить про те, що «Росія точно не відмовилась від своїх планів по підриву авторитету України».

Очільник Міноборони стверджує, що Росія шукає привід для того, «щоб загострити ситуацію».

«Я хотів би сказати тільки одним словом: це неправда, це брехня, це політики Москви», – заявив Полторак.

Раніше у Міністерстві оборони Росії заявили про фальсифікацію фото і відеодокументів, які свідчили про те, що рейс MH17 збив зенітно-ракетний комплекс «Бук», привезений з РФ.

Росія також показала запис нібито телефонної розмови українських військових як доказ щодо збиття літака Боїнг МН17 у 2014 році.

У Росії також заявили про фальсифікацію фото і відео-документів, які свідчили про те, що рейс MH17 збив зенітно-ракетний комплекс «Бук», привезений з РФ.

Турчинов прокоментував заяву Міноборони РФ про «Боїнг»Секретар РНБО України Олександр Турчинов прокоментував фейк Міноборони РФ про знищення Боїнга Малайзійських авіаліній українською ракетою.

Нагадаємо, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам - Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака «Боїнг» рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК «Бук», доставленого з території Росії. Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.

В СБУ заявили, що слідство встановило осіб, причетних до збиття літака рейсу МН17.

Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує.

Напередодні річниці катастрофи малайзійського літака голови МЗС «Великої сімки» закликали Росію «повністю співпрацювати зі слідством, щоб встановити істину і досягти справедливості щодо жертв МН17».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: