Новий транш: представник Єврокомісії приїде до Києва

Читать на русском
Єврокомісар із питань євро та фінансової стабільності відвідає Україну для підписання програми макрофінансової допомоги на 1 мільярд євро.

Єврокомісар із питань євро та фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс 13-14 вересня відвідає Україну для підписання програми макрофінансової допомоги на 1 мільярд євро.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що 13 вересня Домбровскіс приїде до Києва, де перебуватиме до 14 вересня. У межах його візиту відбудеться підписання програми макрофінансової допомоги (MFA). Також заплановані зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та в. о. міністра фінансів Оксаною Маркаровою.

Крім того, Домбровскіс візьме участь у форумі Ялтинської європейської стратегії.

Раніше повідомлялося, що більшість політичних груп і депутатів Європарламенту, а також віце-президент Єврокомісії наголосили на необхідності надання Україні четвертої програми макрофінансової допомоги обсягом 1 млрд євро.

Нагадаємо, Україна виконала більшість своїх зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом, тому МВФ і Київ розпочали діалог щодо реалізації кредитної програми.

Чинна програма МВФ щодо фінансування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування розпочалася в березні 2015 року й розрахована до березня 2019 року.

Загальний обсяг програми становив $17,5 млрд, але Київ поки залучив лише $8,7 млрд з усієї суми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: