У Британії запроваджують пластикові банкноти

Читать на русском
У Великобританії запроваджують нову купюру номіналом у 10 фунтів, зроблену з пластику. На банкноті зображена відома письменниця, перша леді англійської літератури Джейн Остін.

У Великобританії запроваджують нову купюру номіналом в 10 фунтів, зроблену з пластику.

Про це повідомляє прес-служба Банку Англії, передає «Слово і Діло».

У Нацбанку розповіли, які купюри в Україні підробляють найчастішеУ 2016 році в обігу готівкової гривні в Україні на 1 млн шт. справжніх банкнот припадало 2,8 шт. підроблених.

На банкноті зображена відома письменниця, «перша леді» англійської літератури Джейн Остін – автор романів, обов'язкових для вивчення в усіх британських університетах.

Випуск нової банкноти присвячений 200-м роковинам від дня смерті письменниці. Оскільки банкнота виготовлена ​​з полімеру, купюра чистіша, безпечніша й цупкіша. На одному з боків традиційно розміщений портрет королеви Єлизавети II. «Десятка» має складні рівні захисту, що оберігає її від підробки.

Крім того, пластикова «Остін» має тактильні мітки, які допоможуть людям із вадами зору.

Банкнота увійде в обіг 14 вересня поточного року. Стара паперова купюра з портретом Чарльза Дарвіна офіційно втратить силу навесні 2018 року.

У 2020 році планується випустити пластикову банкноту номіналом у 20 фунтів із портретом британського художника Джозефа Тернера.

Раніше в Нацбанку розповіли про ситуацію з фальшивими банкнотами.

Нагадаємо, раніше НБУ провів опитування на визначення кращого дизайну банкнот гривні за 20 років її існування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: