Суд визнав Манафорта винним за частиною обвинувачень

Читать на русском
Суд присяжних визнав екс-очільника передвиборного штабу Дональда Трампа винним за вісьмома пунктами звинувачення.
Пол Манафорт

Колишнього голову передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта визнали винним за вісьмома пунктами звинувачення. Раніше присяжні не могли досягти консенсусу по деяким пунктам звинувачення.

Таке рішення ухвалили присяжні під час судового розгляду в місті Олександрія, штат Вірджинія, пише Reuters, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 5 із 8 звинувачень мають відношення до ухилення від податків, 1 – недекларування іноземних банківських рахунків, як того вимагає закон. Ще 2 пункти – щодо банківського шахрайства.

За іншими 10 пунктами, за якими присяжні не змогли досягти консенсусу, суддя оголосив процес таким, що не відбувся.

Загалом колишнього політтехнолога Віктора Януковича і керівника виборчого штабу Дональда Трампа звинувачували за 18 пунктам.

Якщо суддя погодиться з висновками присяжних, у цілому йому загрожує до 80 років ув'язнення.

Суд присяжних, який визначався вироком Манафорту протягом 4 діб, складається з 6 жінок і 6 чоловіків.

Після того, як Манафорта визнали винним, Центр визначення і підрахунку терміну ув'язнення Пенітенціарного бюро повинен порахувати термін відбування покарання.

На спеціальному судовому слуханні прокурори і сторона захисту висловлять думки з цього приводу, але рішення суддя ухвалюватиме одноосібно.

Крім цього, у вересні у Вашингтоні почнуться слухання у справі про лобістську діяльність Манафорта – політтехнолог, працюючи на владу України, не зареєструвався як іноземний агент.

Президент США Дональд Дональд Трамп назвав вирок Манафорта «ганьбою» і заявив, що «не має нічого спільного з «російською змовою».

Нагадаємо, раніше присяжні також не змогли винести вердикт Манафорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: