Присяжні у справі Манафорта не можуть винести одноголосне рішення

Читать на русском
Присяжні у справі про фінансове шахрайство колишнього очільника виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта не змогли досягти консенсусу по одному з пунктів звинувачення.

Присяжні у справі про фінансове шахрайство колишнього очільника виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта не змогли досягти консенсусу по одному з пунктів звинувачення.

Як передає AP, на четвертий день обговорень присяжні звернулися до окружного судді з питанням щодо подальших дій, якщо вони не зможуть прийти до єдиної думки, пише «Слово і Діло».

У Порошенка розповіли подробиці зустрічі з МанафортомПоліттехнолог Петра Порошенка Ігор Гринів підтвердив, що він зустрічався з Полом Манафортом з приводу передвиборчої стратегії Порошенка на виборах президента України в 2014 році.

У відповідь суддя заявив, що присяжні повинні продовжувати обговорення, щоб досягти одностайного рішення. У разі якщо вони не зможуть досягти консенсусу по одному з пунктів після продовження обговорення, йому доведеться прийняти рішення щодо того, чи слід приймати часткове рішення присяжних.

Пола Манафорта звинувачують за 18 пунктами, у тому числі в приховуванні мільйонів доларів, отриманих в Україні.

31 липня федеральний суд Олександрія, штат Вірджинія, почав розглядати справу Пола Манафорта. Це перший судовий процес у межах розслідування спеціального прокурора США Роберта Мюллера про можливу змову між штабом Дональда Трампа і Росією. І хоча прокурори не звинувачують Манафорта зв'язках із Москвою, цей суд розглядається як випробування законності розслідування Мюллера, яке Трамп назвав «полюванням на відьом».

Полу Манафорту було висунуто обвинувачення у відмиванні грошей, які він отримав, працюючи на Партію регіонів в Україні. Його також обвинувачують в тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича. Пізніше йому також пред'явили звинувачення у втручанні у справи свідків.

За даними американського слідства, колишній лобіст Партії регіонів Пол Манафорт заробив більш ніж $60 мільйонів як політичний консультант в Україні.

За словами свідків, значну частину зароблених коштів він приховав на 31 зарубіжному рахунку, уникаючи сплати податків і переводячи кошти безпосередньо підрядникам для придбання елітних товарів і облаштування дорогих об'єктів нерухомості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: