У США Манафорта визнали винним за 8 пунктами звинувачення: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Пола Манафорта визнали винним в ухиленні від сплати податків і банківському шахрайстві. Йому загрожує до 80 років в'язниці.
Слово і Діло

У США суд присяжних визнав екс-главу передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта винним за 8 пунктами звинувачення (з 18). Тепер Манафорту загрожує до 80 років ув'язнення.

П'ять із восьми звинувачень мають стосунок до ухилення від податків, одне – недекларування іноземних банківських рахунків, ще два пункти – щодо банківського шахрайства. Адвокат Манафорта повідомив, що той «розчарований» рішенням присяжних, і очікував виправдання за всіма пунктами звинувачення.

Відзначимо, що Манафорта звинувачують у відмиванні грошей, ухиленні від сплати податків майже за 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

«Слово і Діло» розбиралось, як на рішення присяжних у справі Манафорта відреагували в соціальних мережах.

«Типовий приклад того, як має працювати правоохоронна й судова система здорової людини. Головна причина – незалежність прокуратури й суду, в цій ситуації – від вищої політичної влади. У зв'язку з цим виникає закономірне питання про те, чим завершилися розслідування в Україні щодо фігурантів комірної книги Партії регіонів? Як то кажуть, знайдіть десять відмінностей», – написав екс-заступник генерального прокурора Віталій Касько.

«Тепер уже стає очевидним те, що Манафорт однозначно буде засуджений до тривалого тюремного терміну. Питання зараз полягає лише в тому, наскільки тривалого. Але й це ще не все. Наступним етапом судових проблем Манафорта стане розгляд кримінальної справи щодо його політтехнологічної діяльності в Україні. Любителі гострих політичних відчуттів можуть починати запасатися попкорном», – написав журналіст Олександр Швець.

«Після саги з Павлом Лазаренком це ще одна показова історія, що справжні союзники активної частини українського суспільства – кілька окружних прокурорів і десятків рядових англосаксонських присяжних десь у далеких США, ніж весь адміністративно-правоохоронний апарат наявної в державі системи», – написав народний депутат Віктор Романюк.

«А це ж ще не кінець судів над Полом Манафортом. Скоро буде ще один суд про втручання РФ у вибори США. Думаю у Манафорта настрій уже не дуже. Йому вже світить за цими вісьмома пунктами досить тривалий тюремний термін. А оскільки наступний процес буде ще жорсткішим, а звинувачення ще більшими, ніж просто несплата податків, думаю, Манафорт буде змушений заговорити. Інакше залишок своїх днів проведе у в'язниці. Тут, скоріш за все, спрацює принцип «врятувати себе», – вважає Бачо Корчилава.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро перевіряє інформацію про участь американського політтехнолога Пола Манафорта у виборчій кампанії кандидата в президенти України Петра Порошенка в 2014 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: