Україна посилить військову присутність в Азовському морі

Читать на русском
РНБО затвердила комплекс заходів із захисту національних інтересів в акваторії Чорного та Азовського морів і Керченській протоці, де Росія чинить перешкоди морському транзиту.

РНБО затвердила комплекс заходів із захисту національних інтересів в акваторії Чорного та Азовського морів і Керченській протоці, де Росія чинить перешкоди морському транзиту.

Як повідомили у прес-службі РНБО, українські військові посилять присутність в Азовському морі, там же буде розміщено корабельно-катерне угрупування Військово-морських сил Збройних сил України, а підрозділи берегової оборони забезпечать новітньою високоточною ракетною зброєю, повідомляє «Слово і Діло».

Чи здатна Україна захистити Азовське море?Георгій Тука заявив про те, що Україна розглядає силовий сценарій вирішення ситуації в Азовському морі. Оцінили ситуацію експерти.

Окрім того, РНБО доручила уряду невідкладно ухвалити морську доктрину України, а також заходи протидії поширенню екологічної катастрофи, що сталася в Армянську на окупованій території північного Криму.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко доручив врахувати в новій морській доктрині захист національних інтересів, компенсації збитків, які несе Україна через блокування РФ Азовського моря.

З квітня 2018 року Росія почала затримувати іноземні судна, які прямують в порти Бердянська і Маріуполя, під час їхнього проходу через Керченську протоку. Дії росіян суперечать міжнародному договору, згідно з яким Азовське море є морем внутрішнього користування як для України, так і для Росії, і його можуть вільно використовувати дві сторони.

Україна веде переговори з країнами Євросоюзу і США про запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: