Військові почали перекидання бронекатерів в Азовське море

Читать на русском
До кінця року в Азовському морі буде створена військово-морська база ВМС України шляхом перекидання сюди Південної військово-морської бази з Миколаєва.

Україна почала перекидання малих броньованих артилерійських катерів в Азовське море. Один з них помітили в районі Бердянська на автотрейлері.

За даними джерел Українського мілітарного порталу в Генштабі і командуванні Військово-морських сил, в Азовське море перекинуть три МБАКи, які стануть там чи не найпотужнішими бойовими одиницями, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна отримає два американських патрульних катери «Island»Сказано 4 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

У складі ВМС України є шість малих броньованих артилерійських катерів: Аккерман, Бердянськ, Вишгород, Кременчук, Лубни і Нікополь.

Очікується, що до кінця року в Азовському морі буде створена військово-морська база ВМС України шляхом перекидання сюди Південної військово-морської бази з Миколаєва, яка до окупації Криму перебувала в Новоозерному в затоці Донузлав. Надалі на її базі буде створено катерний дивізіон з майбутнім розгортанням сил і засобів.

У такий спосіб відбудеться переформатування структури командування Військово-морських сил ЗС України.

Нагадаємо, раніше посол України в США Валерій Чалий заявляв, що США передадуть Україні катери, які посилять здатності армії в Чорноморському басейні.

На початку квітня у ВМС України повідомляли, що готуються отримати два американських патрульних катери типу Айленд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: