312 гектарів української землі було в користуванні родин нардепів «Опоблоку» в 2017 році

Читать на русском

Згідно з деклараціями народних депутатів від фракції «Опозиційного блоку» за 2017 рік, загальна кількість землі, яка перебувала у власності, оренді чи іншій формі користування чиновників та членів їхніх родин, становить 312 га. Про це повідомляє «Слово і Діло».

За даними аналітиків порталу, це більш ніж 7 територій найменшої країни світу – Ватикану (44 га). Порівняно з українськими просторами, вся земля «опоблоківців» дорівнює двом територіям парку «Феофанія» в Києві (150 га) або площі регіонального ландшафтного парку «Знесіння» у Львові.

Також уся земля, яку задекларували опозиційні депутати, займає половину Обухівського ландшафтного заказника в Київській області (625,5 га).

Якщо перевести земельні наділи нардепів у ділянки сільськогосподарського призначення, то сумарно парламентарі володіють такою ж площею землі, що й 14 ділянок у Миколаївській області, на які було продане право оренди в травні 2018 року.

Це лише третина від земель державної власності в Чернівецькій області, які були виділені для продажу на земельних торгах влітку цього року.

Скільки землі задекларували Шуфрич, Бойко, Льовочкін, Новинський та інші депутати від «Опоблоку», дивіться на нашій інфографіці.

Також ми підрахували, скільки землі належало родинам голів ОДА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: