Правоохоронці розповіли про слідство в справі про замах на Бабченка

Читать на русском
Слідство в кримінальному провадженні щодо готування замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка завершене.

Слідство в кримінальному провадженні щодо підготовки замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка завершене.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України, пише «Слово і Діло».

Порятунок Бабченка: чи стали правоохоронні органи краще працювати?Про те наскільки виправданою була спецоперації СБУ щодо Аркадія Бабченка все ще йдуть дискусії. Беззаперечний плюс – те, що журналіст живий. Чи можна вважати, що рівень ефективності правоохоронців став вище, розповіли експерти.

«Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за процесуального керівництва Головної військової прокуратури завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом готування до умисного вбивства громадянина Російської Федерації Бабченка», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Слідством установлено, зазначили в прокуратурі, що в період із 06.04.2018 до 30.05.2018 громадяни України Г. та П. (Борис Герман та В’ячеслав Пивоварник – ред.), діючи за попередньою змовою групою осіб, на замовлення спецслужб Російської Федерації, з метою залякування населення, здійснили організацію готування до терористичного акту – вбивства із застосуванням зброї російського опозиційного журналіста Бабченка.

При цьому Пивоварник, розповіли у відомстві, перебуваючи з листопада 2017 року на території Російської Федерації, діючи під контролем і за завданням спецслужб цієї країни, передавав Герману інформацію та грошові кошти, необхідні для організації скоєння злочину, координував та контролював перебіг його підготовки.

У ГПУ також розповіли, що в серпні 2018 року прокурором у кримінальному провадженні укладена угода з Германом про визнання провини у скоєні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 4, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 258, ч 2. ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України (організація підготовки до терористичного акту, незаконне поводження з вогнепальною зброєю та бойовими припасами).

«Вироком суду 30.08.2018 вказана угода затверджена й призначене Г. покарання у вигляді позбавлення волі терміном 4 роки 6 місяців», – розповіли в прокуратурі.

У ГПУ додали, що наразі встановлюються інші співучасники цього злочину, в тому числі й ті особи, що перебувають на території Російської Федерації.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Герман у своїх свідченнях фактично підтвердив, що підготовка до вбивства Бабченка фінансувалася з Росії.

Також нагадаємо, в НАТО заявили, що імітація вбивства журналіста Аркадія Бабченка могла підірвати довіру до преси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: