СБУ затримала ще одного організатора вбивства Бабченка

Читать на русском
Служба безпеки України затримала ще одного фігуранта організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка й підготовки до серії терактів в Україні.

Служба безпеки України затримала ще одного фігуранта організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка й підготовки до серії терактів в Україні.

Про це під час брифінгу в п'ятницю, 15 червня, повідомив заступник начальника Головного слідчого управління відомства Богдан Тиводар.

Порятунок Бабченка: чи стали правоохоронні органи краще працювати?Про те наскільки виправданою була спецоперації СБУ щодо Аркадія Бабченка все ще йдуть дискусії. Беззаперечний плюс – те, що журналіст живий. Чи можна вважати, що рівень ефективності правоохоронців став вище, розповіли експерти.

«13 червня поточного року СБУ затримала «громадянина України Т.», який керував вищевказаною групою осіб у Ростові-на-Дону та в Україні», – зазначив він, демонструючи аудіодокази у «справі Бабченка».

При цьому Тиводар додав, що за місцем проживання «громадянина Т.» під час проведення обшуку вилучена вогнепальна зброя та боєприпаси.

«Наразі є достатні підстави обґрунтовано підозрювати «громадянина Т.» в причетності до підготовки терактів», – підкреслив він.

Наразі затриманому, за словами Тиводара, повідомили про підозру вс коєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та вибуховими речовинами), а також в організації підготовки теракту.

Як повідомлялося, раніше у «справі Бабченка» був затриманий громадянин України Борис Герман. Його слідство вважає організатором замаху на журналіста в Україні. До числа ймовірних замовників відносять знайомого Германа співвласника ТОВ «Київська консалтингова група» В'ячеслава Пивоварника.

Раніше в НАТО заявили, що вбивство Бабченка може підірвати довіру до преси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: