Порятунок Бабченка: чи стали правоохоронні органи краще працювати?

Читать на русском
Євген Крапивінексперт ЦППР

Аркадій Бабченко живий – це дуже хороша новина. Але співати дифирамби нашим правоохоронцям – значить перебувати в полоні бінарних опозицій «зрада» та «перемога».

Про це на своїй сторінці в Facebook написав фахівець Асоціації УМДПЛ Євген Крапивін, передає Слово і Діло.

«Так, операцію проведено успішно, але це не скасовує смертей Павла Шеремета, Аміни Окуєвої або інших відомих людей, чиї вбивства були явно замовними і з російським слідом», - констатував Крапивін.

На його погляд, резонансні вбивства – не завжди показник ефективності роботи правоохоронців.

«Про них відомо рівно стільки, скільки подано провідними ЗМІ. А останні черпають інформацію від самих правоохоронців», - підкреслив експерт.

Він наполіг, що ефективність правоохоронців вимірюється за типовими злочинами – все тими ж крадіжкам, грабежами. Або насильницькими, знову-таки, типовими злочинами, - середні, тяжкі тілесні, вбивства, в кінці кінців.

«Не тільки суха статистика, але реакція на скарги, відчуття безпеки на вулиці й далі за списком. У цій сфері нічого не зміниться від успішної або не успішною операції, яку ми з вами спостерігали. Нехай її побачила вся країна. Адже ж правда, що до перерахованої вище повсякденної роботи у кожного громадянина є суттєві претензії?», - міркує Крапивін.

Два роки на посаді генпрокурора: топ обіцянок ЛуценкаЗа два роки на посаді генпрокурора рівень відповідальності Луценка впав із 17 до 9 відсотків.

Тому емоції – це добре, але правоохоронці від цих героями в цілому не стануть, акцентував він.

«У цьому випадку вони молодці, але один конкретний випадок не перетворює всі реформи в успішні, а всіх корупціонерів в героїв. Не варто втрачати голову, слухаючи як Генпрокурор говорить про те, що він «очолює всю правоохоронну систему України». Дивно бачити, що зміни в одній справі так кардинально змінюють позиції одних і тих же людей», - підсумував Євген Крапивін.

Відзначимо, що за даними порталу, за два роки роботи в ГПУ загальний рівень відповідальності Юрія Луценка впав з 17 до 9 відсотків.

Топ обіцянок Луценко - на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: