Справа Бабченка: підозрюваний заявив, що не просив вбивати журналіста

Читать на русском
Підозрюваний в організації замаху на вбивство Аркадія Бабченка Борис Герман заявив, що не просив виконавця вбивати журналіста.

Підозрюваний в організації замаху на вбивство Аркадія Бабченка Борис Герман заявив, що не просив виконавця вбивати журналіста.

Про це він сказав під час судового засідання Шевченківського районного суду, передає «Слово і Діло».

Порятунок Бабченка: чи стали правоохоронні органи краще працювати?Про те наскільки виправданою була спецоперації СБУ щодо Аркадія Бабченка все ще йдуть дискусії. Беззаперечний плюс – те, що журналіст живий. Чи можна вважати, що рівень ефективності правоохоронців став вище, розповіли експерти.

Борис Герман стверджує, що просив Олексія Цимбалюка тільки стежити за Бабченком, а вбивство не замовляв. Він також повідомив, що позичив Цимбалюку 15 тис. доларів на придбання автомобіля, а не передавав їх як плату за вбивство.

Крім того, за його словами, він не був у курсі, навіщо Цимбалюк хотів купити в нього пістолет.

«Запитайте Цимбалюка», – сказав він журналістам.

Нагадаємо, 31 травня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці Борису Герману, який підозрюється в організації терористичного акту, результатом якого мало стати вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко відзвітував у Брюсселі про «вбивство» Бабченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: