У НАБУ розповіли про розслідування щодо працівника з наркотиками

Читать на русском
У НАБУ вважають, що поліція об'єктивно й швидко розслідує, чи вживав їхній працівник наркотики.

Рада громадського контролю при НАБУ оприлюднила свою оцінку того, що працівники Національної поліції виявили в авто, яким керував працівник Національного антикорупційного бюро України, «речовину, зовні схожу на наркотичну».

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на позицію РГК НАБУ.

В Україні не заборонений продаж 80 видів наркотиківПоліція не може притягти до кримінальної відповідальності за розповсюдження психоактивних речовин, не внесених до списку наркотиків.

В раді зазначили, що працівник НАБУ був відправлений на медогляд, результати якого будуть відомі за кілька днів.

Також Національна поліція зареєструвала кримінальне провадження за цим фактом, а Управління внутрішнього контролю НАБУ розпочало розслідування.

«РГК при НАБУ вважає, що працівники НАБУ мають неухильно додержуватися Конституції та законів України, бути чесними, сумлінними та дисциплінованими. Водночас РГК схвалює оперативну реакцію НАБУ на інцидент, пов'язаний з їхнім працівником. Рада закликає НАБУ та Національну поліцію до максимально об'єктивного та швидкого розслідування по даному факту та публічного звіту з цього питання», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, працівники поліції затримали працівника Національного антикорупційного бюро за підозрою в зберіганні наркотичних речовин у Києві.

Прізвище та посада працівника НАБУ не уточнюються, під час затримання при ньому було посвідчення.

Раніше в Києві затримали групу з двох військовослужбовців однієї з частин ЗСУ та одну цивільну особу за збут наркотиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: