Жахлива ДТП в Харкові: з'ясувалося, що Зайцева вживала наркотики (доповнено)

Читать на русском
Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння. МОЗ підтвердив. У судовому засіданні оголошена перерва до 7 серпня.

Обвинувачена в харківській ДТП Олена Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння.

Як пише «Слово і Діло», про це на засіданні Київського райсуду Харкова у вівторок заявила представниця потерпілих, адвокат Лариса Матвеєва, передає «Інтерфакс-Україна».

Чому за смертельну ДТП має бути обов'язковий тюремний термін?У Генпрокуратурі пропонують запровадити тюремний термін за скоєння смертельної ДТП. Оцінили ініціативу експерти.

Адвокат посилається на відповідь на адвокатський запит, отриманий нею з Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю Міністерства охорони здоров'я України.

«З урахуванням наведених у запиті відомостей можна визначити, що особа 1 (так була позначена О.Зайцева в адвокатському запиті - ІФ) станом на 17.10.2017 року перебувала в стані, зумовленому вживанням наркотичних або інших таких речовин», - процитувала Матвєєва відповідь центру.

Проти задоволення клопотання виступали лише адвокати Зайцевої тапредставник однієї з потерпілих (знайомої Зайцевої, яка перебувала разом із нею в машині на момент аварії).

Вона звернула увагу на те, що в кримінальному провадженні проведена психіатрична, наркологічна, психологічна та судово-медична експертиза, на розгляді якої, зокрема, було поставлене питання про те, чи перебувала Зайцева в стані будь-якого сп'яніння на момент скоєння злочину.

У судовому засіданні оголошена перерва до 7 серпня.

Раніше стало відомо, що у справі Олени Зайцевої не можуть знайти ключового свідка. Це лікар-нарколог.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, що рухався на червоне світло світлофора, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п’ятеро людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

Суд узяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування в справі.

Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: