Наркотики в нічному клубі Києва: поліція затримала понад 10 осіб

Читать на русском

Правоохоронці затримали в ніч на 28 жовтня в одному з нічних клубів Києва в Шевченківському районі 17 чоловік, у яких були наркотичні речовини.

Правоохоронці затримали в ніч на 28 жовтня в одному з нічних клубів Києва в Шевченківському районі 17 чоловік, у яких були наркотичні речовини.

Про це повідомляє ГУ НП в місті Києві, пише «Слово і Діло».

За попередніми даними, розважальний заклад розпочав роботу в липні. За цей час в районну поліцію надходили скарги від мешканців прилеглих будинків. Люди скаржилися, що відвідувачами клубу є переважно неповнолітні і студенти в стані алкогольного і наркотичного сп'яніння, також припускали, що в закладі можуть продавати наркотики.

Під час перевірки таких звернень правоохоронці задокументували п'ять фактів зберігання наркотичних засобів у відвідувачів закладу. За словами затриманих, наркотики вони купували у незнайомців на території клубу.

За результатами перевірки відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий відділ Шевченківського управління поліції ГУ Нацполіціі в Києві почав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 317 («Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів») Кримінального кодексу України.

«У рамках досудового розслідування співробітники Шевченківського УП ГУ НП в Києві та Київській місцевої прокуратури №10 із залученням співробітників полку поліції особливого призначення ГУ НП в Києві і районного Шевченківського в місті Києві військового комісаріату в приміщенні нічного розважального закладу провели санкціонований обшук. На момент обшуку в клубі перебувало 200 осіб у віці від 15 до 25 років, переважно жителі Києва. За результатами обшуку були затримані 17 осіб, у яких вилучили наркотичні засоби», - повідомляє київська поліція.

Затримані після огляду були доставлені в Шевченківське управління поліції для проведення процесуальних дій.

Крім того, у 20-річного бармена виявлено та вилучено розфасовані прозорі пакетики з речовиною, схожою на наркотичну. А у затриманого 30-річного чоловіка поліція вилучила речовини, зовні схожі на наркотики, галюциногенні гриби, електронні ваги, 40 тис. грн, 8 банківських карток і автомобіль BMW.

Правоохоронці встановили також серед відвідувачів 11 малолітніх і передали їх батькам. Відносно батьків складено адміністративні протоколи за злісне невиконання батьківських обов'язків по ст. 184 КУпАП.

У повідомленні поліції також зазначено, що співробітники військового комісаріату виявили 32 людини, які ухиляються від призову на строкову службу. Їх доставили в пункт збору призовників Києва.

В ході обшуку додатково зафіксовано, що розважальний заклад функціонує без будь-яких дозвільних документів і знаходиться в аварійному стані: в приміщенні порушені норми протипожежної безпеки, відсутні кошти для гасіння пожеж і не працюють санвузли.

Раніше повідомлялося, що в Києві затримали власника аптеки.

Нагадаємо також, в Київській області затримали росіянина з наркотиками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: