АМКУ заявив про рекордну кількість скарг із закупівель

Читать на русском
АМКУ у липні-серпні поточного року отримав 1,5 тис. скарг, що на 43% більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

АМКУ у липні-серпні поточного року отримав 1,5 тис. скарг, що на 43% більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв, передає Інтерфакс-Україна.

Уряд доручив провести аудит АМКУКабінет міністрів України доручив провести аудит Антимонопольного комітету за фактами затримки процедур державних закупівель.

«За липень-серпень 2018 року, фіксується збільшення кількості скарг на 43%. Якщо за цей період 2017 роки ми отримали 1041 скарг, то зараз - 1490. Загальна кількість скарг у 2014 році була меншою, ніж за ці два місяці», - зазначив Терентьєв.

Кількість рішень, які були прийняті за звітний період, склала 1,1 тис., було відмовлено в задоволенні 332 скарги, повністю або частково задоволені 622 скарги.

«Тобто, фактично, можна говорити про те, що майже 70% скарг містять вимоги, які задовольняються повністю або частково», - підкреслив глава АМКУ.

Лідером за кількістю скарг, що надійшли залишається Укрзалізниця та її філії (155), Міністерство оборони України (89), НАЕК Енергодаром (28), Служба автомобільних доріг у Сумській області (21).

У свою чергу основним скаржникам за звітний період стало підприємство Полтавабудцентр (52), за ним у списку слід Укрзіз (20), Діавіта (19), Шериф-захист (17).

У структурі заперечування за сферами економічної діяльності за липень-серпень 2018 року лідирують будівельні роботи та ремонт (91), медичне обладнання, фармацевтична продукція та засоби гігієни (39), нафтопродукти, паливо, електроенергія та інші джерела енергії (36), офісна та комп'ютерна техніка (24), транспортне обладнання (22), а також промислова техніка (22).

Нагадаємо, АМКУ почав розгляд справи проти восьми облгазів за ознаками вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Також АМКУ запідозрив змову в тендері на реконструкцію Шулявського мосту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: