АМКУ запідозрив змову в тендері на реконструкцію Шулявського мосту

Читать на русском
У відомстві звернули увагу на різницю між пропозиціями фіналістів тендера, а також на підроблений відгук-рекомендацію Спецбуд-плюс про успішне виконання схожого ремонту.

У АМКУ порушили справу за ознаками «антиконкурентних узгоджених дій» під час проведення тендеру на ремонт Шулявської транспортної розв'язки в Києві.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова Київського територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький, передає «Радіо Свобода».

«Уже сьогодні можна говорити про наявність ознак порушення компаніями-переможцями тендеру статті 6 закону «Про захист економічної конкуренції». Ми бачимо в цій історії спотворення результатів тендера в результаті антиконкурентних узгоджених дій, і саме тому відкриваємо справу», – сказав Хмельницький.

У відомстві звернули увагу на різницю між пропозиціями фіналістів тендера – «Спецбуд-плюс» і переможцем «Північно-українським будівельним альянсом», що становить лише 1 тис. грн, а також на підроблений відгук-рекомендацію «Спецбуд-плюс» про успішне виконання схожого ремонту.

Водночас Хмельницький звернув увагу, що дві інші компанії через низку невідповідностей у документах до аукціону взагалі не допустили.

Міські легенди України. Київ: «втомлений» Шулявський містЯк Шулявський міст був доведений до аварійного стану: вся історія нашумілого столичного інфраструктурного проекту від ухвалення проектної документації до часткового обвалу.

Крім того, в Антимонопольному комітеті виявили, що IP-адреси, з яких компанії-фіналісти конкурсу «Спецбуд-плюс» і «Північно-український будівельний альянс» виходили на аукціон, належать одному провайдеру й майже ідентичні.

Також в АМКУ встановили, що фірма «Спецбуд-плюс» надала переможцю безпроцентну поворотну фінансову допомогу в розмірі 5 млн грн з терміном повернення до 2023 року.

В АМКУ додали, що в разі ухвалення рішення про змову між компаніями «Спецбуд-плюс» і «Північно-український будівельний альянс» під час тендеру на реконструкцію Шулявської розв'язки фірми будуть оштрафовані до 10% від свого доходу за минулий рік. Також на три роки їм забороняється брати участь у закупівлях. Однак скасувати цей тендер щодо Шулявки рішення Антимонопольного комітету не може, додав Хмельницький.

Нагадаємо, переможцем тендера на проведення реконструкції столичного Шулявського шляхопроводу на суму 600 млн грн стала компанія «Північно-український будівельний альянс». До аукціону були допущено дві компанії.

Як повідомлялося, в Києві через реконструкцію перекриють рух транспорту Шулявським мостом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: