АМКУ наклав великий штраф на постачальників автогазу

Читать на русском
Антимонопольний комітет України оштрафував операторів АЗС на 41 млн грн за узгоджене підвищення цін на скраплений газ в кінці літа 2017 року.

Антимонопольний комітет України оштрафував операторів АЗС на 41 млн грн за узгоджене підвищення цін на скраплений газ в кінці літа 2017 року.

Відповідне рішення комітет схвалив у четвер, 21 червня, повідомила прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Бензин для авто: в чому причина подорожчання та що буде з цінами на пальнеПісля різкого подорожчання автогазу стрімко піднялися ціни на дизпаливо та бензин. Із чим це пов'язано, розповіли фахівці.

Зокрема, група «Надія» (Надія, Євростандарт-Автогаз, Л.В., Газ постачання, Монтажналадка, Надія Рітейл та Надія-Закарпаття) оштрафована на суму 11,9 млн грн.

У свою чергу група «WOG» (Імпорт Транс Сервіс, ВОГ Рітейл та Нафтотрейд Ресурс) повинна заплатити 14,8 млн грн.

Групу компаній «ОККО» (ОККО-Бізнес Контракт і ОККО-Контракт, ОККО-Рітейл та ОККО-Схід) комітет вирішив оштрафувати на 6,4 млн грн.

Крім того, «Авантаж 7» доведеться виплатити штраф у розмірі 3,3 млн грн, «Факторинг Груп» - 4,5 млн грн.

Середні роздрібні ціни на скраплений вуглеводневий газ в Україні в період з 1 по 30 серпня 2017 року зросли в 1,5 рази - з 10,92 грн/літр до 16,17 грн/літр. На думку АМКУ, в серпні 2017 роки не було об'єктивних причин для синхронного підвищення цін на скраплений газ.

Раніше в Держстаті розповіли, як змінилися ціни на бензин протягом 10 днів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: