У Хмельницькому так і не збудували завод із переробки сміття, як обіцяв Мельник

Читать на русском

Народний депутат України від одномандатного виборчого округу №187 (Хмельницький) Сергій Мельник провалив передвиборчу програмну обіцянку сприяти будівництву заводу з переробки твердих побутових відходів у окрузі.

Таку обіцянку він дав 12 вересня 2014 року в своїй передвиборчій програмі, нагадує «Слово і Діло».

Як повідомив нам нардеп, ще чотири роки тому державний проект «Чисте місто» включив Хмельницький до десятки міст, де уряд мав намір збудувати сміттєпереробні заводи за держпрограмою. Разом із цим Мельник зазначив, що керівництво міста не скористалося напрацюваннями та можливостями державної програми.

Крім цього, депутат додав, що у Верховній Раді з ініціативи та за участю профільних комітетів, у тому числі бюджетного комітету, членом якого є Сергій Мельник, ще в 2015 році зареєстровані два проекти законів: про поводження з побутовими відходами та стимулювання їх використання як альтернативного джерела енергії, а також про зміни до Бюджетного кодексу щодо спрямування деяких видів екологічного податку на поводження з побутовими відходами.

Як зазначив нардеп, ухвалення законопроектів дозволить вирішувати проблему подальшого накопичення обсягів побутових відходів, а також виробити додаткові обсяги електричної та теплової енергії шляхом утилізації таких відходів. Запровадження оплати за послуги з переробки побутових відходів дозволить залучити кошти приватних інвесторів із метою впровадження екологічних інноваційних технологій поводження з відходами.

Наразі триває подальше доопрацювання законопроектів з урахуванням висновків експертів. Однак Сергій Мельник не значиться серед авторів цих ініціатив. А зміни до Бюджетного кодексу взагалі були зняті з розгляду ще в січні 2016 року.

Відзначимо, що будівництво заводу не належить до компетенції народного депутата, однак ця обіцянка була зафіксована в передвиборчій програмі Сергія Мельника, отже, він публічно взяв на себе зобов'язання вирішити це питання.

Незважаючи на вжиті зусилля нардепа, завод у Хмельницькому за чотири роки так і не збудували, тому обіцянка Мельника отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Сергій Мельник дав 96 обіцянок, з яких 56 виконав, а 27 – провалив.

Нагадаємо, ми писали, як мажоритарники Хмельницької області обіцяли облаштувати свої округи.

Які обіцянки потрібно виконати нардепам під час роботи 9-ї сесії Ради – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: