МВФ і Київ розпочали діалог щодо реалізації кредитної програми

Читать на русском
Представники Фонду вже зустрілися з вищим керівництвом країни, Нацбанку і Мінфіну. Місія триватиме два тижні.

Україна виконала більшість своїх зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом.

Як пише «Слово і Діло», про це сказала в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова під час зустрічі з представниками місії Фонду в четвер, 6 вересня, передає прес-служба Мінфіну.

Зазначається, що Маркарова провела зустріч з керівником місії МВФ Роном ван Роденом і постійним представником МВФ в Україні Йостою Люнгманом.

«Візит місії МВФ - позитивний сигнал у відносинах України з Фондом. Станом на сьогодні ми вже виконали більшість зобов'язань перед МВФ в рамках поточної Програми співпраці», - заявила Маркарова.

Також в ході зустрічі сторони розглянули подальші кроки в рамках двостороннього співробітництва, включаючи можливість отримання фінансової допомоги для збереження і підтримання макроекономічної стабільності.

«Продовження співпраці з МВФ поліпшить імідж країни і створить передумови для залучення коштів інших міжнародних партнерів, зокрема Світового банку та ЄС», - сказала Маркарова.

Зазначимо, одним з головних зобов'язань, через що Україна не може отримати транш більш як рік, є підвищення цін на газ для населення. Рішення з даного питання в Кабміні пообіцяли прийняти в вересні.

Як повідомлялося, сьогодні розпочався двотижневий візит місії МВФ до Києва.

Національний банк розраховує на рішення МВФ щодо отримання траншу до кінця року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: