Українська розвідка дізналася причину викидів у Армянську

Читать на русском
Причиною хімічних викидів на півночі окупованого РФ Криму стало влучення снарядів у технологічні ємності під час тренувань підрозділів збройних сил РФ.

Причиною хімічних викидів в районі Армянська в анексованому Криму могло стати влучення снарядів у технологічні ємності промислового підприємства під час тренувань російських військових.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на дані української розвідки.

НП в Армянську: в Кабміні оцінили загрози від забруднення повітряСитуація в Армянську не є небезпечною для жителів прилеглих до півострова територій, але прикордонникам видали засоби спецзахисту.

«13-19 серпня під час тренування з прикриття адміністративного кордону з Херсонською областю підрозділи ЗС РФ проводили стрільби в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового та содового заводів», - пояснив він на брифінгу, пише Інтерфакс-Україна.

За словами Гуцуляка, в ємності потрапили снаряди та пошкодили їх.

«Об'єкти були пошкоджені, що призвело до істотного погіршення екологічної обстановки на всій півночі окупованого Криму», - резюмував він.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з'явився невідомий наліт «липкої іржі», яким покрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висип і загальне нездужання.

Попередньою причиною появи маслянистого нальоту на металевих предметах в Армянську назвали випаровування вмісту кислотного накопичувача, використовуваного Кримським титаном, які були спровоковані сильною спекою і посухою.

Крім того, в Херсонській області на адміністративному кордоні з Кримом українські прикордонники зафіксували перевищення вмісту токсичних промислових речовин у повітрі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: