НАЗК знайшло порушення в декларації Денісової

Читать на русском
Нацагентство виявило ознаки кримінальних правопорушень у трьох електронних деклараціях омбудсмена Людмили Денісової.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінальних правопорушень у трьох електронних деклараціях омбудсмена Людмили Денісової.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК, пише «Слово і Діло».

Денісову призначили омбудсменом: результати голосування в РадіНайбільше голосів за Денісову віддали фракції БПП і Народного фронту, а в Самопомочі жоден депутат не голосував за колишнього міністра соцполітики.

За її даними, під час повної перевірки звітів про доходи уповноваженого Верховної Ради з прав людини за 2015, 2016 та 2017 роки були виявлені ознаки правопорушень, передбачених статтею 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації).

Зібрані матеріали передадуть для перевірки до Національного антикорупційного бюро. Наразі деталі правопорушень Денісової в НАЗК не повідомляють.

Нагадаємо, раніше суд повернув протокол про можливе скоєння адміністративного правопорушення омбудсменом Людмилою Денісовою під час розгляду у Верховній Раді її призначення на цю посаду через те, що його склала неуповноважена особа Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як повідомлялося, 25 квітня НАЗК запрошувало уповноваженого Верховної Ради з прав людини Денісову для пояснень у зв'язку з її голосуванням за своє призначення на посаду омбудсмена під час перебування її народним депутатом.

15 березня Верховна Рада призначила Денісову уповноваженим із прав людини. За таке рішення проголосували 280 народних депутатів, зокрема й сама Денісова, яка на той момент була народним депутатом від фракції «Народного фронту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: