Денісову призначили омбудсменом: результати голосування в Раді

Читать на русском

Український парламент призначив Людмилу Денісову уповноваженим Верховної Ради з прав людини. Нагадаємо, що ще 27 квітня 2017 року завершилася 5-річна каденція Валерії Лутковської як омбудсмена й відтоді у нардепів ніяк не доходили руки до призначення нового уповноваженого з прав людини. Ми відстежили, як фракції та народні депутати віддавали свої голоси за нового омбудсмена.

Погодилися призначити Людмилу Денісову омбудсменом 280 нардепів. Проти були п'ятеро, утрималися 37, а не голосували 47 депутатів.

Найбільше голосів за Денісову віддала фракція «Блоку Петра Порошенка» – 111, «Народний фронт» – 75, «Опоблок» – 25, група «Партія «Відродження» – 19, Радикальна партія – 18 голосів.

Менше ентузіазму проявили позафракційні депутати. З 54 нардепів підтримали призначення Денісової 16, утрималися 10, а 18 були відсутні в сесійній залі.

З 20 депутатів «Батьківщини» за те, щоб омбудсменом стала Денісова проголосували лише 7, а 8 депутатів були відсутні.

Жодного голосу за Денісову не дала «Самопоміч». Із 25 депутатів об'єднання 20 утримались, один голосував проти, ще один не голосував, а троє були відсутні.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше в ексклюзивному інтерв'ю «Слову і Ділу» Денісова розповіла, що в дитинстві її називали «дівчинкою, яка мріє стати прокурором».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: