НАЗК скерувало до суду адмінпротоколи щодо омбудсмена Денісової

Читать на русском
НАЗК ухвалило рішення про направлення до суду протоколів про адмінправопорушення, складених щодо уповноваженого ВР Людмили Денісової.

Національне агентство із запобігання корупції на засіданні ухвалило рішення про скерування до суду протоколів про адміністративні правопорушення, складених щодо уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба НАЗК.

Денісову призначили омбудсменом: результати голосування в РадіНайбільше голосів за Денісову віддали фракції БПП і Народного фронту, а в Самопомочі жоден депутат не голосував за колишнього міністра соцполітики.

Згідно з протоколом, Нацагентство встановило, що Денісова як народний депутат України парламенту VIII скликання 15 березня вчинила дії «в умовах реального конфлікту інтересів». Це полягало в безпосередній участі в обговоренні та голосуванні на пленарному засіданні з питання порядку денного про призначення її на посаду омбудсмена. Такими діями Денісова порушила вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, встановлені ст. 28 закону «Про запобігання корупції».

Відповідальність за таке правопорушення передбачена ч. 1 і 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. «Неповідомлення особою у встановлених законом випадках і порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а вчинення дій або ухвалення рішень в умовах такого конфлікту інтересів – накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – пояснили в НАЗК.

Нацагентство наголошує, що складання протоколу та скерування його до суду не є свідченням вчинення особою адміністративного правопорушення, але є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Денісова підтвердила, що володіє нагородним пістолетомУповноважений з прав людини Верховної Ради Людмила Денисова отримала нагородний бойовий пістолет від міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Як повідомлялося, 25 квітня НАЗК запрошувало уповноваженого Верховної Ради з прав людини Денісову для пояснень у зв'язку з її голосуванням за своє призначення на посаду омбудсмена під час перебування її народним депутатом.

15 березня Верховна Рада призначила Денісову уповноваженим із прав людини. За таке рішення проголосували 280 народних депутатів, зокрема Денісова, яка на той момент була народним депутатом від фракції «Народного фронту».

Після обрання омбудсменом парламент того ж дня позбавив Денісову депутатського мандата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: