З'ясувалося, коли Денісову чекають у НАЗК

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції запросило уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову для надання пояснень.

Національне агентство з питань запобігання корупції запросило уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову для надання пояснень.

Як пише «Слово і Діло», це зроблено «для забезпечення реалізації прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності і яка має право подати пояснення й зауваження до змісту протоколів», зазначаєють у НАЗК.

Денісову призначили омбудсменом: результати голосування в РадіНайбільше голосів за Денісову віддали фракції БПП і Народного фронту, а в Самопомочі жоден депутат не голосував за колишнього міністра соцполітики.

Агентство встановило, що Денісова як народний депутат 15 березня, попри конфлікт інтересів, брала участь в обговоренні та в голосуванні в парламенті за порядок денний щодо призначення її на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Цим вона порушила вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, встановлені статтею 28 закону «Про запобігання корупції», вважають у НАЗК.

«Своїми діями Людмила Денісова вчинила правопорушення, пов’язані з корупцією, відповідальність за які передбачена частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – зазначається в повідомленні.

У зв’язку з цим Людмилу Денісову запросили 25 квітня прибути до НАЗК протягом дня, з 9:00 до 17:00.

У Національному агентстві нагадують, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила депутата від «Народного фронту» Людмилу Денісову уповноваженим парламенту з прав людини 15 березня.

Також стало відомо, які регіони планує відвідати Денісова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: