Як мери обласних центрів модернізують ліфти

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як мери обласних центрів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми вирішили подивитись, як міські голови вирішують питання несправних ліфтів і встановлюють нові.

Тільки семеро голів обласних центрів давали обіцянки щодо ліфтів. Відзначимо, що поки що ніхто з них своїх зобов’язань не провалив, хоча більшість планів поки що перебувають у процесі виконання.

Мер Дніпра Борис Філатов дав три обіцянки щодо ліфтів і одну вже виконав. Філатов збирався вирішити питання неробочих ліфтів у житловому масиві Тополя.

«Ходжу на «Тополях» дворами. Будь серед людей – і все в тебе вийде. P.S. Ситуація із ліфтами катастрофічна(((( Виправимо», – написав мер Дніпра в Facebook в грудні 2017 року.

У квітні 2018 року за дорученням міського голови в Дніпрі розпочали масштабний ремонт ліфтів. Із початку року капітально полагодили 20 підйомників, насамперед у спальних районах. Так, у будинку №2 на житловому масиві Тополя-3 відремонтували ліфти в трьох під'їздах першого корпусу.

Мер Дніпра дав дуже амбітну обіцянку про те, що до кінця 2018 року в місті не буде жодного зупиненого ліфта. Загалом Філатов планує капітально відремонтувати 245 ліфтів до кінця цього року. Навесні він проінспектував перебіг капітального ремонту ліфтів у двох дев'ятиповерхівках Центрального району й повідомив, що проблему ліфтів, які не працюють, в місті планують вирішити до 1 липня.

У Рівному планують системно ремонтувати ліфти. Два роки назад міський голова Володимир Хомко запевнив, що реалізує програму з фінансування капітального ремонту ліфтів у місті, а саме співфінансування та допомоги ремонту ліфтів для мешканців. Станом на 18 травня, за інформацією прес-служби Рівненської міськради, в місті реалізовані 26 проектів капітального ремонту ліфтів.

Два роки назад мер Миколаєва Олександр Сєнкевич запевнив, що до кінця року запустить усі ліфти, які не працюють уже понад 10 років. За його словами, таких у місті було близько 12. Звітуючи про свою діяльність у січні 2017 року Сєнкевич повідомив, що вперше за довгі роки були відремонтовані й запущені 11 ліфтів, деякі з них простоювали понад 25 років.

Понад рік тому міський голова Сум Олександр Лисенко пообіцяв, що звільнятиме керівництво департаменту інфраструктури, якщо в місті не працюватимуть ліфти.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що підняття тарифу на обслуговування ліфтів не буде.

«Маємо ще один спалений ліфт на вулиці Миколайчука, 16. Збільшуємо суму нагороди тому, хто виявить зловмисника, – 100 тисяч за знайденого палія. Дав доручення першому заступнику придивитись уважніше до ліфтових компаній: якщо вони таким чином хочуть підняти тариф, то я категорично проти. Не буде в нас такого», – написав Марцінків на своїй сторінці в Facebook.

Також Марцінків мав намір у 2018 році розробити комплексну програму оновлення ліфтів у багатоповерхівках міста.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, як українські мери займаються дитячими майданчиками.

Також ми повідомляли, хто з політиків наобіцяв більше за всіх у серпні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: