Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лисенко пообіцяв звільнити керівництво департаменту інфраструктури, якщо у місті не працюватимуть ліфти

28 серпня 2017 року міський голова Сум Олександр Лисенко пообіцяв, що буде звільняти керівництво департаменту інфраструктури, якщо у місті не працюватимуть ліфти (відео 01:49-01:57)
Не виконано
Сказано 28 серпня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=u-i3jwYWgDw
  • Лист заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради О. І. Журба
  • Лист Сумської міської ради від 14 травня 2020 року
  • https://youtu.be/L1P2XgHLfwU
  • Лист Сумської міської ради від 4 січня 2021 року

Результат

Станом на 4 січня 2021 року в Сумах не працює 73 ліфти, із них 58 ліфтів зупинено у зв'язку із закінченням граничного терміну експлуатації, вони потребують негайного капітального ремонту. 15 ліфтів не працюють у зв'язку із несправністю, їх можна відремонтувати поточним ремонтом.

У період з моменту фіксування обіцянки до початку 2021 року не було звільнено жодного посадовця департаменту інфраструктури по причині того, що у місті не працюють ліфти. Отже, обіцянка невиконана.

Нагадаємо перебіг подій:

4 серпня 2020 року міський голова Олександр Лисенко повідомив, що ситуація зі станом ліфтового господарства є вельми складною.

"Ліфти - це величезна проблема. Хоча за весь час ми поремонтували десь 547 ліфтів. Це велика кількість, але залишилась більша кількість, ніж ми відремонтували. Десь близько 700 ще потрібно відремонтувати", - зазначив очільник міста (відео 29:45-30:15).

За інформацією Сумської міської ради від 14 травня 2020 року, керівників Департаменту інфраструктури не звільнювали у зв'язку з тим, що не працюють ліфти в місті. Дані про такі випадки відсутні.

Станом на 12 березня 2019 року інформація щодо непрацюючих ліфтів реєструється щоденно. Були зафіксовані випадки зупинки ліфтів з різноманітних причин, на які своєчасно було відредаговано.