Як українські мери займаються дитячими майданчиками

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як мери обласних центрів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми проаналізували, як міські голови опікуються дитячими майданчиками.

Майже всі свої обіцянки, що стосуються дитячих майданчиків, виконав мер Тернополя Сергій Надал. У листопаді 2015 року він у своїй програмі обіцяв встановити 70 дитячих майданчиків у дворах багатоповерхівок міста. В підсумку в листопаді-грудні 2015-го були встановлені чотири майданчики, в 2016-му – 45, а ще 46 – минулого року. Загалом вийшло 95, тож Надал навіть перевиконав свою обіцянку.

Також Надал впорався з обіцянкою встановити минулого року новий дитячий майданчик у Старому парку. Спортивний та дитячий майданчики з'явилися вже на початку вересня після реконструкції парку. Встановити вуличні тренажери в парку вдалося в рамках «Громадського бюджету». Ще належить тернопільському міському голові виготовити й встановити 53 дитячих майданчики, таку обіцянку він дав наприкінці 2017-го.

Владислав АтрошенкоМіський голова Чернігова
Атрошенко пообіцяв встановити дитячі й спортивні майданчики та відновити стадіонСказано 15 березня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Руслан Марцінків пообіцяв на наступний рік облаштувати щонайменше чотири майданчики зі штучним покриттям. «Я пам'ятаю, що така потреба є, ми зараз складаємо на наступний рік титульний список. Щонайменше 4-5 таких майданчиків будуть оснащені», – розповів мер Івано-Франківська. Крім того, він обіцяв облаштувати ігровий майданчик і тренажери в сквері «Первоцвіт». Поки там з'явилися лише нові тренажери.

Мер Рівного Володимир Хомко в серпні минулого року пообіцяв, що в парку Просвіти з'явиться новий дитячий майданчик. Майже за рік його так і не встановили, але Хомко про своє запевнення не забув. «Хочемо поставити в парку Просвіти новий, сучасний, великий майданчик», – сказав чиновник у червні, відзначивши, що кошти вже виділені.

У міського голови Хмельницького Олександра Симчишина є ще час до кінця року, щоб виконати обіцянку встановити 50 дворових спортивних і дитячих майданчиків. «З початку року в місті вже встановили 5 комплексних дворових майданчиків. Вони передбачають вуличні тренажери, гойдалки, гірки тощо. На таких майданчиках відпочивати зможуть діти від найменшого віку. А ось спортом тут зайнятися зможуть і дорослі», – сказав Симчишин.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» підрахувало, скільки землі у власності або в оренді в 21 мера та членів їхніх сімей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: